02.01.2019

S 3-osne na 5-osnu primjenu

Pri optimiziranju postupaka obrade tvrtka HURCO sigurno i pouzdano pruža podršku rukovateljima stroja

Pliening kod Münchena, studeni 2018.: Zahvaljujući intuitivnoj i praktičnoj Max 5 upravljačkoj jedinici i opciji Solid Model-Import tvrtka HURCO rukovateljima stroja pojednostavljuje korištenje 5-osne glodalice.

Tvrtka HURCO nudi paket usluga koji će i početnicima pomoći da brže optimiziraju proizvodnju na 5-osnim glodalicama.

„Tko svaki dan na poslu želi redovito izrađivati složene komponente, ne bi se trebao ustručavati da uloži u 5-osni stroj“, preporučuje Sebastian Herr, voditelj odjela za Primijenjene tehnologije u tvrtki HURCO. „Ako na 3-osnom stroju uvijek iznova trebam četiri ili pet puta nanovo stezati izratke, onda mi se odmah isplati 5-osni stroj.“

 

 

 

Dobar početni model za obradu s 5 strana u izradi pojedinačnih dijelova i maloserijskoj proizvodnji je obradni centar VC 500i tvrtke HURCO. 5-osni stroj s pokretnim postoljem i rotirajućim zakretnim stolom prikladan je zahvaljujući jednostavnom i brzom programiraju te konceptu pokretnog postolja za širi spektar primjene – od ugovorne proizvodnje do proizvodnje strojeva. Obrada se provodi linearno kao kod 3-osnog stroja, samo na više strana istovremeno. Prebacivanje radnika s 3-osne na 5-osnu obradu stoga se može provesti uz samo kratku obuku.

 

3-osni strojevi tvrtke HURCO mogu se jednostavno nadograditi

Svaki stroj tvrtke HURCO opremljen je sa softverom koji dopušta 5-osnu obradu. „Ako se pokaže da su za proizvodnju samo povremeno potrebni složeniji dijelovi s više od dva ili tri postupka stezanja, ekonomski ima smisla nadograditi 3-osni stroj za tu proizvodnju“, kaže Sebastian Herr. Za nadogradnju hardvera potreban je samo jedan dan, a uz to treba odvojiti i jedan dan za obuku radnika. Stroj isporučen u 3-osnoj konfiguraciji ipak nije opremljen s odgovarajućim vodovima i staklenim mjeračima te radove zato obavlja malo grublje. „S 5-osnim strojem u osnovi mogu postići veću preciznost na komponenti“, nadodaje voditelj odjela Primijenjene tehnologije u tvrtki HURCO.

 

 

Alexandra Banek
Kontakt

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

Telefon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de