15.03.2015

Strojni trio za komade kompleksnih profila

CNC 5-osni obradni centri HURCO<

  • Višeslojna aplikacijska mogućnost zahvaljujući velikom broju okretnih stolova
  • Pristup obradku s zakretanjem ravnine obrade i složenim konturama

Pliening, Germany, Ožujak 2015: Centri za obradu 5-osni u seriji SRTi tvrtke HURCO nude višestruke prednosti na više načina. Tri modela strojeva s okretnom glavom i rotirajućim stolom razvijeni su posebno za rukovanje teških preciznih dijelova u slučajevima gdje se složene konture moraju obraditi usprkos težini i veličini. Njihov veliki, trajno integrirani rotacijski stol ih čini idealnim za ovu aplikaciju. Dodatni prostor na stolu može se koristiti za dodatne radove, kao i za obradbu sa 3 ili 4 osi. Zakretna glava / okretna stolna konfiguracija omogućuje horizontalnu obradu i optimalnu kontrolu. Svi strojevi su opremljeni s </ span> </ span> sustav za ispiranje špene. </ span> </ span> Kao C-osi, rotacijska tablica podržava neograničeno kretanje kutova. Ovo je aspekt koji skraćuje vrijeme obrade i ima pozitivan učinak na isplativost koju nudi stroj, kao Michael Auer, direktor za </ span> HURCO objašnjava,” Ako se od stroja očekuje da kruže radni komad radi glodanja na površini cilindra, stroj mora biti u stanju za obavljanje kontinuiranog rotacijskog gibanja. Ali ako je osi C ograničena na plus / minus 360 stupnjeva tijekom kretanja, stroj mora redovito rotirati radni dio u redovitim razmacima.”

Uštedite vrijeme samo jednim stezanjem

Sve okretne C-osi u seriji SRTi iz HURCO mogu se bez ograničenja kretati bez prekida. Osim toga, okretna glava osovine B omogućava pristup radnom dijelu na zakretnoj ravnini za obradu – velika prednost pri obradi složenih kontura poput rotora ili turbina. </ span> “Procesi stezanja koštaju vremena. Za ove često tražene kombinacije obrade, uštede vremena od samo jednog postupka stezanja, bez žrtvovanja bilo kakve točnosti, važna su konkurentska prednost u proizvodnji ugovora “, kaže Auer. Načelo učinjeno-u-nao – ideja kombiniranja više procesa obrade u jednom stroju – trajno je učvršćenje u razvojnom radu u HURCO-u. </ Span>
Tri stroja u seriji razlikuju se po svojoj kvalifikaciji za različite primjene zbog veličine radnih dijelova koje mogu strojno raditi i brzine vretena. VMX 42 SRTi i VMX 42 HSRTi inačice nude maksimalno radno područje od 1.279 x 610 mm i 1.080 mm za pomicanje X-osi. Njihova velika sestra, VMX 60 SRTi, ima radni prostor od 1.675 x 660 mm. Njihova os Y također osigurava 50 mm dodatnog prolaza. VMX 42 HSRTi je najbrži od trija, s vretenom koji radi pri 18.000 okretaja u minuti. Svi oni imaju jednu zajedničku stvar: jedan </ span> radni prostor za njihovu klase stroja. </ span> </ span> </ span> </ p>
Unatoč razlikama u dizajnu, svi strojevi proizlaze iz standardiziranog koncepta. </ p>

To znači da operatori koji poznaju jedan stroj mogu se odmah osjećati kao da upravljaju drugim već znanim. Što se tiče udobnosti rada, oni također nude velike otvore za vrata koja olakšavaju punjenje stola stroja, kao i veliku, jednostavnu s otvorenim bočnim vratima za jednostavan pristup tijekom održavanja.

Programiranje složenih radnih komada dva puta brže

5-osni strojevi u seriji SRTi dolaze s “WinMax” sustavom za kontrolu, po izboru opremljenom opcijom DXF. Sustav upravljanja visokih performansi HURCO pojednostavljuje programiranje za strojnu 5-osnu obradu i omogućuje postavljanje preciznih dijelova u samo tri koraka. “U usporedbi s ostalim programima za konverzacijsko programiranje, naš WinMax DXF softver smanjuje vrijeme programiranja obradka do 50 posto”, navodi Michael Auer.

 

Alexandra Banek
Kontakt

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

Telefon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de