17.08.2018

Pogodan za 24-satnu proizvodnju: Automatsko dodavanje na Hurco obradne centre

HURCO će pokazati kako suradnja između alatnog stroja i robota za utovar osigurava veću učinkovitost u proizvodnji na EMO 2018. U sklopu sajma, kao i kod HURCO tokarilica i centara za obradu, pokazat će se i upotreba nove opcije Solid model import.

Pliening, München, Njemačka, kolovoz 2018: HURCO i specijalist za automatizaciju procesa, EROWA, otkrivaju zajedničko rješenje za automatsko dodavanje alata. Integriranjem u HURCO CNC strojne centre, EROWA proizvodni sustav putem DNC sučelja. Njegov program stoga preuzima organizacijske zadatke i procesira proizvodne naloge preko povezanih centara za obradu u skladu s programom. EROWA Robot Compact 80 izvršava automatsko prebacivanje obratka. Sustav za utovar je pogodan za rad jednog ili više strojeva i savršeno se usklađuje s HURCO višenamjenskim centrima za obradu.

 

Produktivnost se povećava zahvaljujući sustavima punjenja

 

“Mi smo u suradnji s raznim automatskim pružateljima sustava za dodavanje/punjenje”, objašnjava Michael Auer, direktor tvrtke HURCO Germany. “Stoga možemo zadovoljiti različite zahtjeve kupaca i otvoriti održivu metodu povećanja produktivnosti za naše klijente.” Automatizirano opterećenje omogućuje, primjerice, povećanje kapaciteta u proizvodnji jednokratnih i malih serija bez dodatnih troškova osoblja za upravljanje strojevima. HURCO ide korak dalje u suradnji s EROWA-om, jer fleksibilni koncept proizvodnje partnera za suradnju ima prikladan okvir za integraciju HURCO strojeva u digitalni kompletni sustav.

Dokazani digitalni proizvodni sustav koji sadrži EROWA i HURCO strojeve bit će predstavljen na AMB 2018. Jedan CNC obradni centar može biti usidren na svakoj strani EROWA Robot Compact 80. Komadi koji se strojno obrađuju ulaze u robusnu ćeliju na ladicama. Robotska ruka integrirana u staničnu točku stavlja jednu po jednu u HURCO obradni centar i nakon završetka uklanja radne komade kako bi ih vratila u posude u ćeliji. Stanicu kontrolira EROWA JMS 4.0® pro sustav kontrole procesa. “Sve što ostaje za operatera je programiranje alatnog stroja i utovar polica u ćeliju”, objašnjava Michael Auer.

 

Manje programiranja zahvaljujući Solid Model Import opciji

 

 

HURCO će pokazati koliko je lako programiranje s opcijom Solid Model Import u AMB 2018 koristeći nekoliko tipova strojeva kao primjere: 3D modeli dostupni kao STEP datoteke mogu se izravno uvesti s novom opcijom. Opcija uvoza tumači podatke i omogućuje proizvodno programiranje na stroju. To štedi vrijeme programiranja i višestruko smanjuje grešake tijekom programiranja.

 

Pouzdani tokarski centri s duljim vijekom trajanja

 

 

 

 

 

 

Koristeći robusni TMM8i kao primjer, HURCO će predstaviti svoj asortiman okretnih centara s više osovina i kompletnu obradbu srednjih radnih komada na AMB 2018. Uz ove strojeve programiranje za operatera je također brže i pouzdanije , DXF crteži mogu se jednostavno uvesti, a dijaloško i NC programiranje mogu se spojiti. Alati na pogonu mogu se također postaviti na svaku revolver alatnu stanicu, što pojednostavljuje postupak postavljanja stroja.

Savršene površine s Centrima za obradu Takumi </ strong> </ h2>

 

HURCO će također pružati informacije u seriji H iz Takumija na sajmu sajma. Ovi strojevi su brzi, rade s iznimnom preciznošću i stoga su posebno pogodni za izradu alata i izradu kalupa. Apsolutni izravni mjerni sustavi, izravni pogoni na svim osi i elektronička kompenzacija temperature dolaze kao standard. Strojevi su opremljeni Heidenhainovim upravljačkim sustavom koji omogućuje programiranje dijaloga, paralelne i slobodne konture, kao i ISO-NC programiranje.

HURCO na AMB (2018-09-18 to 2018-09-22): Hall 10, Stand D53

 

Alexandra Banek
Kontakt

HURCO Werkzeugmaschinen GmbH
Alexandra Banek
Gewerbestraße 5 a
85652 Pliening

Telefon+49 (89) 905094 - 29
E-mail abanek@hurco.de